Als kleine speler in een sector vol grote bedrijven, is het belangrijk om duidelijk te communiceren en jouw bedrijf te onderscheiden van de rest. Net daarom nemen wij graag de tijd om onze visie in al zijn facetten uit te lichten.

Waar we voor staan

Bij Prentosaurus zien we onze zwakte ook als onze grootste troef. We zijn klein, maar fijn. We willen dan ook blijven inzetten op die persoonlijke touch, eerlijke communicatie en ons eigen karaktertje. Voor ons staat plezier, liefde en trouw zijn aan onze visie centraal in een groter geheel van kwalitatieve content voor een welbepaalde doelgroep. 

Onze doelgroep bestaat in de eerste plaats uit kinderen. Alle kinderen vanaf de kleuterleeftijd tot het einde van de lagere school. Daarnaast focussen we ons ook op de ouders en leerkrachten van die doelgroep. Dit doen we omdat we maar al te graag een handje willen helpen bij de ontwikkeling van deze kinderen en leerlingen. 

Onze visie in concrete punten

Inhoud en producten waar we zelf achter staan en die we zelf gebruiken. Lise is met haar ervaring als kleuterjuf de ideale persoon binnen deze onderneming om onze producten te testen, evalueren en verbeteren.

Focus op een educatieve waarde of moraal ‘Brengt ons product iets bij?’ Deze vraag staat steeds centraal wanneer we beginnen aan de ontwikkeling van een nieuw boek, dichtbundel of lespakket. Het is dan ook onze opzet om prentenboeken te publiceren die in de klas of thuis gebruikt kunnen worden om de kinderen iets te laten ontdekken, leren of leren begrijpen.

Plezier en fantasie Iedereen die ons of onze werking kent, weet ondertussen dat we niets doen zonder dat we het leuk vinden of leuk maken. Deze guitige ingesteldheid willen we graag overbrengen op onze lezertjes, maar vooral ook op onze voorlezers.

Inhoud voor het kind, maar ook voor de ouder of leerkracht Wij zien niet waarom het één het ander zou moeten uitsluiten. Waarom zou een prentenboek voor kleuters niet amusant kunnen zijn voor de ouders? Waarom moet een gedicht voor een kind steeds zo simpel zijn? Kan een lespakket niet interessant en uitdagend zijn voor zowel de leerling als de leerkracht?

Communicatie op menselijk niveau Wij willen dat wanneer mensen naar ons bedrijf kijken, dat ze ons zien. Wij willen dan ook als bedrijf de communicatie heel toegankelijk en persoonlijk houden. Uiteindelijk is het bij ons ook de passie, liefde en creativiteit die ons drijft, niet het succes of geld.

Naar de toekomst toe

Als startend bedrijf hebben we onze handen vol met deze visie. Dit wil niet zeggen dat het daar stopt. Naar de toekomst toe zijn er grote en concrete plannen om ons bedrijf nog specifieker in de markt te zetten. Naar volgende ideeën kunnen jullie samen met ons uitkijken:


“Onder het motto ‘Grote poten, kleine afdruk’, willen wij ons met Prentosaurus inzetten voor het milieu.”Grote poten, kleine afdruk 

Onder het motto ‘Grote poten, kleine afdruk’, willen wij ons met Prentosaurus inzetten voor het milieu. Omdat dit als klein bedrijf een grote stap is, gaat dit niet van de ene op de andere dag. Daarom zitten we binnenkort samen om een charter op te stellen waarin we ons aan tien regels binden, die ons op een jaar tijd zo ecologisch mogelijk zouden moeten maken. Als we mogen dromen, dan worden we de eerste uitgeverij die in elk facet van het proces het maximum uit de milieuvriendelijke opties haalt.


“Een manier waarop scholen, ouders en leerkrachten een groot aanbod aan multimedia ter beschikking hebben”


Onderwijs op grotere schaal

Op termijn, als we steviger in de markt staan, is het de bedoeling om ons toe te spitsen op een totaalpakket voor het onderwijs. Een manier waarop scholen, ouders en leerkrachten een groot aanbod aan multimedia ter beschikking hebben voor de ontwikkeling van hun kind of leerling. Dit ligt echter nog ver voor ons.

Hopelijk hebben jullie een beter beeld van ons bedrijf, na deze uitgebreide bedrijfsvisie. Voor ons is communicatie en transparantie zeer belangrijk. Het is dan ook altijd mogelijk om via deze pagina contact met ons op te nemen.

BACK TO TOP