Belangrijke week, spannende maand!

Blog_Banner_gdw-ian

Vanaf maandag zetten we een zeer belangrijke maand in voor Prentosaurus. Beginnen doen we volgende week met ons grootste project tot nu toe: Onze dichtbundel. Een dichtbundel, is dat dan zo’n groot project? Hoor ik u denken.  Lees hieronder wat ons project zo speciaal maakt!

Een driehonderdtal leerlingen illustreren onze dichtbundel voor de lagere school!

Komende week, tijdens week van de poëzie zullen 14 klassen van over heel Vlaanderen en zelfs één klas uit Luik deelnemen aan ons project. Vorige week ontvingen ze allemaal hun pakket, hierin vonden ze alles terug voor hun deelname, samen met nog wat handige en leuke hebbedingetjes voor de leerkracht. Elke klas zal aan de slag gaan met een deel van onze geschreven gedichten. Maar liefst zo’n driehonderd leerlingen zullen onze gedichten behandelen, bespreken en later deze week voorzien van illustraties. De kinderen zijn volledig vrij om hun fantasie de vrije loop te laten. Wanneer al deze tekeningen dan tot bij ons komen, begint voor ons het harde werk. Alle tekeningen zullen bekeken worden en per gedicht zal er één tekening gekozen worden die daadwerkelijk in onze uiteindelijke dichtbundel zal komen!
Wij zijn er van overtuigd dat elke tekening die we gaan ontvangen de moeite waard zal zijn en daarom leggen we graag de nadruk op het hele proces en vooral de momenten waarop de gedichten in de klas behandeld werden. Jouw tekening in een echte, professionele dichtbundel mag dan wel heel cool zijn, het belangrijkste is dat de kinderen zijn bezig geweest met poëzie. Wij zullen dan ook trots zijn op elke lijn van elke leerling en ook op elke leerkracht die het belang van dit soort projecten kan zien.

Natuurlijk zou het maar al te stom zijn om met de niet gekozen tekeningen niets te doen. Daarom worden alle tekeningen, ook de niet gekozen tekeningen per klas op onze site gezet. Later zal hier dan ook een stemactie aan verbonden zijn. Elke deelnemende klas krijgt hoe dan ook achteraf nog een exemplaar van de dichtbundel en de klas die de stemactie wint, die krijgen een Prentosaurus pakket voor in hun schoolbibliotheek!

Een schrapgedicht, gemaakt door onze beide redacteurs
Gerrie en Lise. (Het volledige schrapgedicht vind je terug op Facebook.

Een nominatie voor ons eerste avontuur!

Na de week van de poëzie is het al meteen tijd voor onze volgende grote actie! Jullie hebben het waarschijnlijk al gehoord, maar ons boek is genomineerd voor een prijs! De juryprijs hebben we niets over te zeggen, die zal beslist worden door een driekoppige jury. Daarnaast is er ook nog de publieksprijs en hiervoor hebben we jullie hulp nodig! Voor deze prijs kan er online gestemd worden (Hoe en waar volgt begin februari). We vrezen dat we niet het grootste publiek gaan hebben van alle deelnemers, daarom hebben we besloten om er volledig voor te gaan. Bereid jullie dus maar voor op wervelwind aan oproepen.

Tot hier toe zijn we altijd bescheiden gebleven en hebben we geprobeerd een goede balans te vinden tussen onze updates en jullie rust. Februari wordt een klein beetje anders.
Voor diegene die willen stemmen, maar ons boek nog niet hebben gelezen hebben we de hele maand februari een korting van 15% op het genomineerde boek! Deze korting zal geldig zijn vanaf begin februari, dus wil je het eerste boek, raden wij jullie aan om nog 5 dagen te wachten!

Om onze nominatie te vieren en de mensen aan te moedigen het boek (voor) te lezen alvorens te stemmen geven we 15% korting op ons eerste avontuur!

Voila, jullie zijn weer up to date!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn