Prent van de week: Vera Savelkouls

Hallo iedereen,

het is druk druk druk! Ons tweede boek komt er aan en binnenkort komt er nog veel meer aan, dat kan ik al prijs geven. 😉 Maar ondanks de drukte, toch een prent van de week!

Ik moet toegeven dat ik aan het zoeken was tussen Vera Savelkouls‘ werk en dat werkt enorm ontspannend. Vera’s illustraties zijn heerlijk. Deze week had ik het echt lastig met kiezen, maar toch heb ik voor deze gekozen. Pas op, ik heb niet perse iets met dieren. En ondanks dat Vera echt heeeeele leuke personages tekent, moest ik toch een beetje gniffelen bij deze prent.

Het is een prent gemaakt voor ‘inktober’, waarbij verschillende illustratoren elke dag een illustratie maken in de maand oktober. Deze vind ik zo leuk, omdat het me doet denken aan m’n eigen kat. Hij paradeert hier soms rond alsof hij de wereld op z’n rug draagt.

Wat ik het leukste vind aan deze tekening, zijn de ‘fantasie’kleuren en de ‘echtheid’, desondanks dat je duidelijk ziet dat het een illustratie is. Natuurlijk zijn de planten niet getekend om er ‘echt’ uit te zien en natuurlijk heb ik nog nooit een rood-roze kat gezien, maar de lucht, grond, huizen, het klopt allemaal. En dat maakt het zo fijn om naar te kijken. Enerzijds spreekt het aan voor kinderen, anderzijds is dit de soort illustratie waar menig volwassenen ook van genieten. Meer zelfs, zet dit op een t-shirt, totebag of iets anders en ik zou het kopen. 🙂 (over kopen gesproken, enkele illustraties staan ook effectief of kaartjes/t-shirts/… zeker eens checken!)

Vera tekent ook alleen leuke situaties. Wanneer het dierendag was, tekende ze een jungle met allemaal dieren met feesthoedjes op, bijvoorbeeld. Je moet het zelf maar even gaan ontdekken, want het is de moeite waard!

http://www.verasavelkouls.nl/

https://www.instagram.com/verasavelkouls

 

Groetjes,

Lise

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn