Prent van de week: Yule Hermans

Hallo allemaal,

woensdag is het traditiegetrouw tijd voor een prent van de week! Deze week koos ik Yule Hermans er uit, een jonge illustratrice die ik leerde kennen op Instagram. Ik koos er een prent uit die Yule gemaakt heeft voor haar (prachtige) masterproef! Kijk maar zelf…

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Ik vind deze prent zo leuk omdat het deel is van een verhaal. De vrouw met de sproetjes is ‘mama’, het meisje is het rood is ‘meisje’. Eerst en vooral vind ik de stijl van Yule zo fijn. Het is iets anders dan we al hebben gehad, minder kinderlijk maar toch heel duidelijk en aanspreekbaar. Ik vind de gedachte dat iemand zoveel sproetjes heeft dat het op sterrenbeelden lijkt heel erg mooi. Het gezicht, jukbeenderen en borst van de mama vind ik prachtig gedaan. Ik denk dat het geschilderd is en je ziet gewoon dat elk stukje met zorg en liefde is gemaakt. Het meisje met de rode jurk valt ook meteen op. Ze heeft een soort tristesse in zich, ook al is ze klein op deze pagina.  Het gevoel dat er achter zit, de verhoudingen die kloppen (zowel letterlijk als figuurlijk) en de sfeer die Yule weergeeft maakt dat dit een fijne prent is.

Als je het verhaal wil lezen of zelf wil bekijken, zeker doen! Het is echt een aanrader!

Hier kan je haar liken of volgen:
https://www.facebook.com/pg/yulesillustraties
https://yulesillustratie.wixsite.com/yulesillustratie
https://www.instagram.com/yulesillustrations

Tot volgende week!
Lise

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn