Prent van de week: Luc Houweling

Woensdag alweer!

Deze week een moeilijke keuze. Ik botste op een illustrator die zo veelzijdig is, dat het moeilijk kiezen was uit zijn prenten. Ik heb het over Luc Houweling, een tekenaar met toch een resem aan opleidingen en ervaring op zak.

Uiteindelijk ben ik dan toch gegaan voor de prent die ik van hem tegen kwam. De reden hiervoor is zijn gebruik van zachte, vlotte kleuren in combinatie met de iets ‘ruigere’ pen tekening. De twee passen op een tegenstrijdige manier perfect bij elkaar.

In zijn portfolio vind je vanalles terug. Daar, maar zelfs in deze tekening op zich, maakt hij duidelijk dat hij niet vast zit in één stijl of techniek. Veelzijdigheid, is iets dat ik wel kan smaken en al zeker wanneer deze wordt aangetoond in een prachtig geheel. De speelsheid en de kleurkeuze zorgt dat deze plaat perfect zou passen in een prentenboek. Toch is deze tekening er zeker niet één waar enkel kinderen van kunnen genieten.

Als laatste wil ik nog hebben over de pen techniek. De mensen die mijn tekeningen (los van kapitein Waterbaard) kennen, weten dat ik fan ben van deze contradictictorische manier van op een chaotische manier verfijnde diepte te creëren.

Deze illustrator werkt in opdracht, maar zoekt ook zelf mogelijkheden tot uitgeven. Meer van zijn werk kan (lees: moet) je bezichtigen op:

Groetjes,

Gerrie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn