Prent van de week: Laure Allain

Hallo allemaal! Hier ben ik weer met onze wekelijkse rubriek: prent van de week. Deze week heb ik gekozen voor een illustratie van Laure Allain, iemand die ik volg op Instagram. Als je haar volgt op Instagram vallen de eenvoudige doch erg mooie illustraties je meteen op.

‘Eenvoudig’ zeg ik omdat Laure vaak één figuur tekent zonder al te veel er bij. Deze prent is al wat drukker hoewel je de prent nog volledig kan overzien. Ik hou er van dat ze ook vaak zwart-wit gebruikt. Zo zie je maar dat een illustratie niet perse kleur nodig heeft om aan te spreken. Laure gebruikt ook duidelijke pen- of potloodstrepen. Dat zie je voornamelijk bij haar andere illustraties, hoewel het hier ook wel in terug komt. Ik vind het fijn dat haar illustraties niet perfect zijn: er zijn lijntjes die buiten hun vak komen, er zijn lijnen of kleuren die niet symmetrisch zijn enzovoort. Dat vind ik zo charmant aan haar werk.

Voorts hou ik ook gewoon van illustraties met diertjes en laat ons eerlijk zijn, deze zien er zo leuk uit. 🙂 Zeker ook de olifant. Deze gaat perfect op in de illustratie en het kan goed zijn dat je hem pas na een tweede keer kijken ziet. Eens je hem gezien hebt, wordt de tekening dubbel zo leuk. Net zoals bij de andere diertjes laat de illustratrice haar kunnen en inzicht zien. Ze bewijst, op een leuke manier, dat je met enkele simpele vormen en lijnen een volledig karakter in je figuurtjes kan steken.

Je ziet Laure’s werk trouwens wel vaker, zo heeft ze al geïllustreerd voor een prentenboek, voor Klasse, voor Delhaize enzovoort. Ze maakt ook geboortekaartjes en geeft workshops.

Laure ook volgen? Dat kan!

https://www.laureallain.com/
https://www.instagram.com/laure_illustrations/

Dat was het alweer!

Groetjes,
Lise

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn