Prent van de week: Nadya Slenders

Alweer woensdag!

Dit maal is het nog eens aan mij – Gerrie – om een prent in de schijnwerpers te zetten! Het gaat om een prachtige illustratie van illustratrice Nadya Slenders.  Ook zij is momenteel bezig aan een boek, maar daarnaast heeft ze een grote collectie met parels van illustraties. Dat ze ooit een geduchte concurrente zal worden, houdt ons niet tegen om haar werk een plek te geven in ons lijstje van mooiste illustraties.

Ik heb lang getwijfeld over welke van haar illustraties ik zou kiezen. Ze heeft zoveel prachtige prenten. De meeste lijken op elkaar, andere zijn dan weer totaal iets anders. Uiteindelijk heeft de kleur hier de doorslag gegeven. Zoals jullie al weten is eenvoud iets wat zeer snel werk voor mij. Laat me duidelijk zijn: voor illustraties als die van Nadya moet je wel degelijk zeer goed weten wat je doet. Het laatste dat ik wil beweren is dat deze slechts ‘eenvoudige tekeninkjes’ zijn. Wat ik wil zeggen is dat de kracht van haar illustraties bestaat in de eenvoud ervan. Zowel op gebied van kleur als vorm. Ze slaagt er in om je met enkele fijne lijntjes en perfect gekozen penseelstroken mee te trekken in haar wereld. Een wereld waar je opslag verliefd op wordt.

De schattige diertjes, de flinter dunnen lijntjes, de vegen van subtiele kleur,… Ze dragen allemaal bij tot een mooi geheel, prachtig in zijn subtiliteit. Zoals ik al zei, gaf de kleur de doorslag. De afbeelding geeft een mooi contrast, door de zeer slim gekozen kleuren. Enerzijds heb je een heel licht centrum, met daarrond een diepe en dromerige donkere rand. De manier waarop er, met een subtiel penseel diepte aan de afbeelding wordt gegeven, is ronduit schitterend. Ik heb geen flauw benul of de illustratrice het zo bedoeld heeft, maar ik zag meteen een donker bos waarboven de maan uitschijnt. De kleine witte sterren, die de prent een zeker gevoel van oneindigheid geven, maken het plaatje compleet. Los daarvan is die blauwe kleur gewoon zeer mooi.

Zelden werd ik zo snel meegesleept in mijn fantasie als bij het zien van deze prent. Diegene die mij kennen weten dat dit veel betekent, want ik dwaal nog al snel af in mijn eigen droomwereld. Wil je ook meegezogen worden in haar wereld of door al haar illustraties bladeren om volledig te kunnen wegdromen? Bekijk haar werk dan via volgende links:

Veel kijkplezier!

Groeten,
Gerrie!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn