Prent van de week: Marie Vanderbemden

Woensdag = prent van de week-dag! Hoera, ik ben weer enthousiast dat ik een prent in de kijker kan zetten! Vandaag heb ik er weer een pareltje uit gekozen. ­čÖé

Deze is van Marie Vanderbemden, een illustratrice die ik ontdekte via Instagram en later volgde op Facebook. Ze heeft echt alleen werk online staan dat ik niet anders dan leuk kan vinden! Marie Vanderbemden is een illustratrice die al veel gedaan heeft: zo maakt ze posters (voor onderandere Make A Wish), heeft ze een kinderboek geïllustreerd en is het bovenstaande werk dat ik gekozen heb geveild.

En terecht. Ik zou het ook zo kopen voor aan m’n muur! Ik vind het, ondanks de donkere kleuren (voornamelijk de achtergrond dan) een heel vrolijke prent. De kindjes zijn op Halloweentocht denk ik, of dat doen de verkleedkledij en de pompoentasjes mij toch vermoeden. Ze hebben allemaal een eigen gezichtsuitdrukking en dat vind ik fijn. Je kan je afvagen wat de kinderen denken of waar ze naartoe gaan. Eigen invulling van je fantasie in een tekening vind ik altijd leuk. De achtergrond vind ik ook echt heel mooi! De bloemen en planten die niet perse de standaard kleuren hebben, het feit dat het donker is en ze in een soort bos lopen met hoge bomen… Wederom die verbeelding die wordt aangesproken. Kortom, een toffe prent en een nog toffere Facebook/Instagram.

Je kan Marie terug vinden hier:
https://www.facebook.com/pg/marievanderbemdenillustratrice
https://www.instagram.com/marie.illustrations
https://marievanderbemden.tumblr.com

Tot volgende keer!
Lise

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn