Prent van de week: Miguel Demecheleer

Het is woensdag, de werkweek zit in de helft en dat wil zeggen dat er weer een ‘prent van de week’ op het programma staat! Deze week bespreek ik graag illustrator Miguel Demecheleer, wie ik toevallig heb ontdekt op Instagram. De prent die ik heb gekozen is onderstaande.

Hoewel er veel prenten staan op Miguels Instagram en website, viel mijn oog meteen op deze. Ik vind deze zo avontuurlijk en stoer er uit zien, maar tegelijk toch ook zo lief. Oké, dieren doen het altijd goed bij mij, maar toegegeven dat deze prent een bepaalde sfeer weergeeft die ik erg fijn vind. Het feit dat de diertjes allemaal dezelfde bril hebben en de jongen probeert een bril te vormen met zijn handen zorgt voor de samenhang en moest ik toch stiekem door gniffelen. De kleuren passen ook erg goed bij elkaar – het bruin van de jongen zijn kleren en de dieren zelf – en kijk eens naar die prachtige achtergrond! Het lijkt op een écht bos waar ik meteen wil in kruipen en het donkere gebied wil gaan ontdekken. Ik weet niet helemaal welke techniek gebruikt is om de achtergrond te maken en kleur te geven, maar ik ben wel fan!

Je kan Miguel vinden op zijn Instagram en zijn website, hier staat een tof filmpje op over zijn animaties, hij heeft een stripje gemaakt en kan nog veel meer!
https://www.instagram.com/miguelcrossing/
https://www.migueldemecheleer.com

Tot de volgende!
Lise

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn