Prent van de week: Jasper Giljam

Gegroet!
Hier zijn we weer met de derde ‘prent van de week’.  Deze week bespreken we een prent die deel van een collectie is. De zeer getalenteerde illustrator van deze collectie is Jasper Giljam. Naast zijn iets technischer en commerciëler grafisch werk onder de naam ‘MIJ Design’, is hij ook in zijn vrije tijd bezig met illustreren.

De mensen die mij een beetje kennen zien het meteen: Het is niet Lise die het woord voert deze week. Voor de mensen die me minder goed kennen leg ik het graag even uit.
Hoewel mijn illustraties voor ‘Kapitein Waterbaard’ het niet meteen aantonen, ik ben een gigantische fan van alles wat te maken heeft met minimalisme en eenvoud. Dat is de reden waarom ik het niet kon laten deze te delen met jullie.
Het minimalisme in deze illustratie is op zichzelf al prachtig. Wanneer je de hele reeks bekijkt, ben je helemaal verkocht. De kleuren of gebrek daaraan passen perfect bij de stijl die niet enkel getuigt van zijn kunnen, maar ook van een sterk grafisch inzicht. De afbeelding is strak en vloeiend tegelijk en op een speelse manier toch zeer verfijnd. Het lijken allemaal tegengestelden, maar deze illustrator toont op een heerlijk simpele manier aan dat het mogelijk is om hierin een harmonie te vinden.

Deze en de rest van zijn prachtige reeks vind je hieronder terug. De rubriek heet ‘Prent van de week’, dus ik houd me er aan enkel deze afbeelding te delen, maar geloof me vrij: Wanneer je het geheel ziet, krijgt dit plots nog veel meer betekenis!

Geniet: www.instagram.com/iggi_illustrations

Groeten,

Gerrie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn