Prent van de week: Michiel Coene

Hallo allemaal,
Onze tweede ‘prent van de week’, vanaf heden op woensdag terug te vinden op onze blog! Deze keer bespreek ik een illustratie van Michiel Coene, een illustrator die ik eerder toevallig heb gevonden op Instagram en waar ik toch ook vol bewondering naar zijn werken kijk.

Het lijkt alsof hij meerdere stijlen heeft en aan kan, maar dit is toch een van mijn favoriete stijlen van hem. Ik vind de illustratie zo fijn omdat het een ‘zachte’ tekening is. De kleuren maar ook de tekening zelf is niet te druk, het is kinderlijk, maar toch ook met een zeker oog voor detail. Wat ik ook zo fijn vind is wat er letterlijk op de tekening staat: een jongen ‘verkleed’ met doos op z’n hoofd, kartonnen schild en zwaard, verbaasd kijkend naar de spin alsof het de draak is. Doet me denken aan enkele jongens uit mijn klas, die minstens even fantasierijk zijn. Mocht ik een boekje of poster tegenkomen in deze stijl, ik zou het kopen.

 

Je kan deze illustrator zelf vinden op:

De moeite waard om te volgen!

Lise

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *