Prent van de week: Ruth Govaerts

Hallo allemaal,
hier zijn we weer met een nieuwe rubriek.

Zoals jullie weten is Gert-Jan zelf grafisch ontwerper en ben ik, Lise, snel geprikkeld door ‘mooie prenten’. We dachten dan ook dat het geen slecht idee zou zijn om wekelijks een prent uit te kiezen van een illustrator/illustratrice en deze kort te bespreken op onze blog. Niet om uitvoerig te reviewen (want laat ons eerlijk zijn, van grafisch ontwerp weet ik weinig af) wel om het illustreren en mooie prenten te vieren en in de spotlight te zetten!

De eerste prent die ik graag zou bespreken komt van illustratrice Ruth Govaerts, iemand die ik al enkele jaren volg op Facebook en wiens naam en tekeningen me zijn bijgebleven. Uit al haar prachtige tekeningen – want echt, ik ben fan – heb ik deze krokodil gekozen. Ik denk dat ik hem zo leuk vind omdat hij er zo zachtaardig uit ziet. Geen klassieke krokodil met gigatanden of boze ogen, nee, gewoon een lief-ogende krokodil in het water. Zo zie je maar dat die gigatanden lang niet nodig zijn om duidelijk te maken dat het om een krokodil gaat. Hoe langer ik naar hem kijk, hoe meer ik vind dat ‘ie er betrapt uit ziet.

Ik vind de kleuren van deze illustratie heel erg fijn en dat is ook wat me aanspreekt. De verschillende, warme maar toch matchende kleuren maken er echt een geheel van. Op zich is het een drukke prent, maar door de kleuren goed te gebruiken denk ik dat de drukte niet zo hard opvalt.

Wat ik leuk vind aan al het werk van Ruth en dus ook aan deze illustratie is dat ze vaak werkt met lijntjes of boogjes, zoals hier de schubben van de krokodil en de beweging van het water. Dat is iets wat vaker in haar werk voorkomt en dat maakt de illustratie nog meer ‘echt’. Het geeft nog meer diepte en detail.

Zijn jullie zelf benieuwd naar meer van Ruths werk? Je kan haar zeker terugvinden op https://www.facebook.com/ruthgovaertsart/

Dat was het alweer. Volgende week een nieuwe week, een nieuwe prent.
Lise

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *